снимка Метео Балканс, фейсбукОбилни валежи предизвикаха локални наводнения в Гърция, съобщи

...
снимка Метео Балканс, фейсбукОбилни валежи предизвикаха локални наводнения в Гърция, съобщи
Коментари Харесай

Метео Балканс: Порои потопиха Гърция

снимка Метео Балканс, фейсбук

Обилни превалявания предизвикаха локални наводнения в Гърция, заяви Метео Балканс.

Най-засегнати от средиземноморския циклон са островите Кефалоня, Закинтос и Корфу. Наводнени са пътища и приземни етажи на здания. Под вода са търговски обекти. Затворени са заведенията. Част от пътищата са рискови и непроходими от мощните превалявания. Самолети с интернационалните полети са отклонени.



Бурята засегна всички острови в Йонийско море. Властите предизвестяват да се пътува единствено при последна нужда. 

Според прогнозите, през нощта и на следващия ден циклонът ще засегне континентална Гърция и част от островите в Егейско море.

Ето каква беше прогнозата за четвъртък - 7.10.2021:



Червен код: Ще се образуват мощни гръмотевични стихии, като някои от тях ще са с огромен капацитет. За тези региони рискът от наводнения и кални свлачища е най-голям. Валежите на доста места ще са интензивни, а по-късно - повсеместни и обложни. Не е изключено над Южна Гърция и Италия бурите да са съпроводени от едра градушка и мощни пориви напразно до 100 км в час. 

Оранжев код: През деня бурите ще са бързо преносими, съпроводени от мощни пориви напразно и от дребна градушка. Валежите навътре в полуострова ще са от есенен вид. Очакваните превалявания за целия интервал ще доближат до 60-70 л/кв.м. 

 



 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР